Luovat työpajat

Aistimaalaus 

Ihmisten aistit toimivat yhteistyössä ja puhuvat osin samaa kieltä. Tämä yhteistyö, "synestesia", tarkoittaa että voimme esimerkiksi maistaa ääniä, nähdä tuoksuja, tuntea makuja, haistaa värejä ja kuulla muotoja. Siten ilmaisumme voi olla taipuisaa ja ympäristön kokeminen näin rikkaalla tavalla voi rohkaista luovaan ajatteluun. Aistimaalaus on mielenkiintoinen tapa tutkia synestesiaa ja luoda samalla taidetta.  


Muut maalaustyöpajat 

Akryyli- ja teemaalaustyöpajat antavat osallistujille mahdollisuuden luoda oma taideteos ja saada samalla asiantuntevaa opastusta erilaisten maalausvälineiden käyttöön. Maalaamiseen voidaan yhdistää myös muita luovia menetelmiä tai sisällyttää siihen hiljentymisen ja mietiskelyn osio. 


Kirjoitustyöpajat 

Luova kirjoittaminen, erilaisten kirjoitustyylien tutkiminen ja kirjoituslukkojen aukaiseminen on suosittu tapa viettää vaikkapa työporukan yhteistä virkistyspäivää.  


Hiljaisuuden tapahtumat 

Sanamaljasta voi ammentaa myös hiljaisuuden viljelyä. Retriitinohjaajan koulutuksella ja kokemuksella saat ryhmällesi räätälöidyn retriitin tai pienemmän hiljaisuuden tapahtuman luovilla elementeillä maustettuna. 

Hiljaisuudessa kirjoittaminen tai maalaaminen auttaa keskittymään, sanoittamaan ja jäsentämään ajatuksia ja tunteita. Töitä voi jakaa esim. kahdenkeskisessä keskustelussa ohjaajan kanssa.